måndag 8 november 2010

Äppleskörd och ny rabatt

I år blev det största trädgårdsprojektet en rabatt runt körsbärsträdet. Jag ville gärna forma rabatten som en liten kulle men fick problem då körbärsträdet redan stod på lägre nivå. Då hittade jag ett tips i "Allt om Trädgård" att bygga en liten "vallgrav" runt trädet och fylla med sten. Det blev riktigt bra! Ska bli så roligt att se hur det hela tar sig nästa år. Rosen i förgrunden heter Macy´s Pride.


För tre år sedan planterade vi vårt första äppleträd - ett dvärgträd av sorten "Rödluvan". I år kom första skörden, fyra fina äpplen med frisk syrlig smak. Inte så goda att äta direkt, men jättegott i paj. Dessutom köpte jag ett nytt träd i augusti. Det var Katja och trädet hade redan fyra äpplen då jag köpte det! De var väldigt goda:-).I år testade jag att så Rosenskära för första gången. Enligt påsen skulle de bli 80 cm. Mina blev snarare 180... Även bönorna som skulle bli 2 m stannade på ca 3 m... Måste ha gödslat lite för mycket!


Ha en bra vecka!


2 kommentarer:

Glädjekällan sa...

Det där med 'vallgrav' har jag också gjort, fast runt ett plommonträd och det har fungerat bra.
trevlig helg
Birgitta

Anonym sa...

Fin blogg du har! Oerhört vackra bilder! Du har då gröna fingrar du! Blir sugen på en fotoutflykt när jag ser bilderna... Kram Maria!