söndag 17 april 2011

Perensådd och vårträdgård

Nu har alla perennerna jag sådde grott! Vissa ser jättefina ut (honungssalvia, fingerborgsblomma, echinacea och isop), medan andra inte visar några vidare tecken på att vilja bli större än 2 mm...


Förra året fick jag en mårbackapelargon som nu förökats med massor av sticklingar. Det är så roligt med växter som är så lätta att föröka! De nya bladen som kommer när rötterna fått fart är riktiga små konstverk, eller hur?SMHI har lovat fantastiskt väder den här veckan och mitt odlingsbord inne svämmar över, så nu har pelargonerna fått flytta ut. För att skydda dem lite mot vårsolen i början får de husera under ett gammalt dubbelfönster jag hittade i farbrors uthus:-)


Nu tittar rabarberna upp hos oss. Jag blir alltid lika fascinerad av den fantastiska färgen och de knöliga vecken.


I rabatterna knoppas det mer och mer. Buskrosorna "Louise Bugnet", "Martin Frobisher" och min mossros har återigen klarat vintern galant, medan "Anna" drabbats av en del barkfläcksjuka. Rabattrosorna har också farit illa. Både barkfläcksjuka och frost, så flera är nu jämnade med marken:-(. I väntan på att de ska visa livstecken får jag njuta av Louises fantastiska knoppar!Önskar alla en härlig vecka!


1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Nu har jag hittat hit :-). Trevlig blogg och vilka fina bilder!! Hit kommer jag återkomma.
Kram Cissi