lördag 22 oktober 2011

Oktoberfröjd

Äntligen tid att blogga igen:-)
Det har varit två intensiva veckor på jobbet och förra helgen var trevligt fullbokad. Men nu så!
I dag bjuder jag på lite bilder som är ett par veckor gamla. 
Efter de togs har frosten tagit det mesta utom kärleksörten som tycks klara allt.


Många skriver i sina bloggar om härliga höstsilverax, och jag kan bara instämma. Här ser ni "James Compton", med höstanemon "Honorine Jobert" i bakgrunden. Klematisen på bågen av armeringsjärn heter "Albina Plena".


Underbara rosen "Macy´s Pride" med årets sista knopp.


Kärleksörten råkade av misstag hamna i denna rena norr-rabatt men klarar sig utmärkt även där! Syrenhortensian heter "Limelight".

Ha en bra helg!
Kram Hanna C

9 kommentarer:

Anonym sa...

Så vackra bilder! Har planterat en 'Albina Plena' nu i sommar och hoppas den ska vara lika fin som din nästa sommar. Den där hortensian är ju bara för snygg, kanske skulle jag försöka få plats med en sån någonstans? ;) Kram Hanna

Anna Vattenkanna sa...

Så fint det blommade hos dig. Ja kärleksörten är nog en av de absolut bästa perennerna som finns. Roligt att den fixar norrläget också.

Kram Anna Vattenkanna

Fröken Grön sa...

Härliga bilder!
Ser många växter som bara måste få flytta till min trädgård nästa sommar.
Ha en fortsatt fin helg!
/Anna-Karin

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Åh, vilken syrenhortensia! Härligt fluffig. Mycket fint hos dig.
Kram Maria

Flitiga Lisa sa...

Nu är den tiden här när man får leva på gamla minnen och nya drömmar och då är det tur att kärleksörten finns. Det ser ser så fint ut så på bilden.

Laila sa...

Underbar rabatt med kärleksört och syrenhortensia! Och höstsilverax, har lagt märke till att många lyfter fram den i höst och har bestämt mig för att skaffa den till nästa år! Magisk!
Ha det gott!/Laila

Lisa sa...

Vilka härliga bilder Hanna ! Rosen var en riktig snygging. Och Kärleksörten, finns det något tacksammare. Jättesnygg hela säsongen och tålig, jag har också en på norrsidan. Ha en fortsatt skön helg !
Lisa/Lisas trädgård

Merja sa...

Fina bilder! Här börjar min Höstsilverrax se skräpig ut med enstaka blomstänger kvar. Det syns att trädgården börjar gå i vila.
Ha det gott!

Louise sa...

Vilka fina bilder! Här har frosetn också tagit en del blommor men bladen höstfärger är fortfarande väldigt fina, man får njuta av det som går att njuta av!

kram louise