tisdag 17 maj 2011

Nu blommar det!

I dag har vi en riktig grådag i Vårgårda så det blir inget trädgårdsarbete, men det sägs ju att gråväder är bra fotoväder så jag tog en tur i trädgården mellan regndropparna:-)
Vid ett trädgårdsbesök hos vännen Karin fick jag med den här charmiga vitsippan hem för ett par år sedan:


Jag har turen att ha en både snäll, händig och svetskunnig pappa. I förra veckan fick jag hem en perfekt rostig klätterbåge för min vita klematis "Albina Plena". Än så länge mäter klematisen ynka 50 cm men jag kan se framför mig hur den väller över bågen om ett par år!På baksidan av huset har kirgislöken börjat blomma. De lyser verkligen upp med sin fantastiska färg:Vårt lilla äppleträd "Katja" som jag köpte förra året är alldeles översållat av blommor. Det ser för mycket ut för ett så litet träd, så jag får nog gallra bland karten så småningom.
2 kommentarer:

Lenas trädgård sa...

Vackert i regnet! Här är det också regnigt,behövs verkligen. Dels för vatten i jorden, men också för att detta gråväder "stannar upp" blomningen lite...Allt går ju så fort över annars1
Ha det gott!
Lena

Marie sa...

Här har vi haft sol, regn och blåst om vartannat hela dagen, riktigt busväder. Men trädgården blir nog glad av allt regnet, det är välbehövligt!

Fina bilder från din trädgård!

Kram Marie