lördag 10 september 2011

En mulen lördag

Först vill jag tacka Hanna för din award. Jätteroligt!

I dag har solen inte behagat titta fram här i Vårgårda, men det har varit skönt ute ändå, och en tur till Rångedala plantskola lyser alltid upp i höstmörkret:-)
När de dessutom har 50% på alla uteväxter är det rena julafton!
Det blev både en ny ros, en astilbe, 3 höstflox, en daglilja och en fin alunrot.

Lite bilder från trädgården i slutet av augusti:


Närmast kameran står isop, som jag sådde i våras. Det kommer jag göra om i fall den inte klarar vintern eller fröar av sig. Så söt! Bakom kommer fingerborgsblomma som jag också sådde i våras. Ser fram emot de charmiga spirorna nästa år. Uppe till vänster en alunrot som jag tyvärr inte har namnet på. Liknar "Frosted Violet".


Rosen "Bournonville" blommar fortfarande, men här var den nog som finast. I bakgrunden anisisop som jag sådde i våras. Jag hoppas verkligen att de klarar vintern. De har varit otroliga fjärilsmagneter. Soliga dagar är det uppemot 20 nässelfjärilar på dem samtidigt!

Ha en bra helg!
Kram Hanna C


5 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

En fin lördag verkar det som!

Kram Anna Vattenkanna

Anonym sa...

Härliga bilder från dig idag som alltid! :) Både isop och anisisop har övervintrat hos mig, och isopen frösår sig som sjutton. Så du kan nog räkna med deras fägring även nästa sommar. Det är ju så härligt med alla fjärilar och bin de drar till sig!

Kul att du blev glad för awarden! Kram Hanna

Fröken Grön sa...

Härligt blommande bilder du bjuder på idag!
Nog känns det som julafton när plantskolorna rear ut för hösten, jag har också varit och fyndat en del.
Även jag håller tummarna för att min isop ska klara vintern, - den är verkligen vacker!
Önskar dig en fin söndag!
/Anna-Karin

Laila sa...

Så fint det blommar hos dig - åtminstone för ett dag sedan. Har också upptäckt anisisop till våra bins stora förtjusning. Ska ta vara på frön och försöka föröka den.
Ha det gott!/Laila

Flitiga Lisa sa...

Hos mig beter sig inte anisisopen riktigt som en perenn med den frösår sig ofta och kommer tillbaka. Förra året tog den timeout men i år dök den upp några meter längre bort på en plats där det inte fanns någon plats alls.